Ateliere in scoli si gradinite

Ateliere de creatie in scoli si gradinite

 

Galeria Creativ are un mare privilegiu de a ajunge an de an la tot mai mulţi copii.

Dorim ca prin acest proiect să îi încurajăm pe cei mici să iși dezvolte creativitatea, îndemânarea și imaginația.

De asemenea dorim să susținem cadrele didactice cu idei și tehnici noi de lucru manual.

Atelierele se desfăsoară în cadrul școlii sau grădiniței după un program prestabilit, cu teme și tehnici corespunzătoare vârstei copiilor.

Atelierul urmăreste dezvoltarea creativității și imaginației, îndemânării și talentului, simțului artistic și perspicacității, a capacității de exprimare artistico-plastică; încurajează spiritul de echipa, colaborarea și sprijinul reciproc.

A fi creativ înseamnă a avea mai multe șanse de a reuși în plan personal și profesional. Creativitatea oferă copilului aptitudinile necesare pentru identificarea soluţiilor în rezolvarea problemelor, avantaj esențial pentru a face față acestei lumi complexe.

Atelierul de creație pentru copii propune activități care îl pun pe copil în postura de a crea ceva nou sau de a privi lucrurile dintr-o perspectivă diferită.

Învăţarea mai multor tehnici stimulează creativitatea; astfel încercăm să îi familiarizăm pe copii cu: tehnica șervețelului, origami, quilling, decuparea dupa contur, colaj, machetaj, modelaj, lipire, asamblare, rupere și mototolire a hârtiei, țesut cu benzi de hârtie etc.

În desfășurarea atelierelor folosim numeroase materiale (șervețele decorative, mărgele, decorațiuni lemn, culori acrilice, pâsle, pânze, fire plușate, adezivi, carton buretat, ondulat, obiecte ipsos, lemn, polistiren, vase lut, etc.) și instrumente (perforatoare, prese, capsatoare, foarfece simple, cu model, clești, pensule etc.) pentru a crea jucării, păpuși, tablouri, figurine, de care copilul se va bucura mult timp.

Atelierul se desfășoară sub îndrumarea instructorilor Galeriei Creativ.

La scoala1

Proiectul se desfășoară în termenii unui PARTENERIAT EDUCAȚIONAL întocmit la nivelul fiecărei clase, școli sau grădinițe.

Pentru informații suplimentare:

Simona Roșiuță 

tel: 0729.815.108

 

Ema Nicolaescu

tel: 0729.922.715