Cadoul perfect pentru un pictor: culorile acrilice

Cui poti oferi culori acrilice?

Ești invitat la ziua unui prieten și nu știi ce anume să îi cumperi? Te gândești la toate posibilitățiile, te gândești ce anume îi place să facă, ce crezi că i-ar trebui lui. Tu știi că el este un pictor pasionat. Este imposibil să nu te gândești la ele (culorile acrilice), deoarece știi că el este un pictor renumit și îl cunoști de când sunteți mici. Îți amintești de jocurile din copilarie organizate de el. Era primul când venea vorba de pictat și când se organizau fel de fel de concursuri pe aceasta temă.

Fiind pasionat de mic de pictură, alegea să iși folosească banii în scopul picturii. Își cumpara tot felul de pensule, planșe de pictat, în așa fel încât, când a ajuns mai mare și-a făcut un atelier improvizat. A avut voința de a munci și acest lucru îi este de mare ajutor.

Poate că te gândești că deja are tot ce îi trebuie, dar de cele mai multe ori gestul contează. Gestul că te gandești să îi oferi ce iubește el cel mai mult. Te gândești să îi cumperi un set de culori acrilice.


Fie că este un începător sau deja știe toate tainele picturii acrilice, este destul de important să știe cum să dea sens fiecărei linii, să știe cum să pună în evidență o culoare și cum să își îndrume imaginația pe drumul construit de pensula lui. Pentru toate acestea este nevoie ca el să exerseze și să îi placă ceea ce face. Culorile acrilice sunt o opțiune fiabila pentru lucrarea pe care o începe.


Câte feluri de culori acrilice există?

Sunt două tipuri de culori acrilice:

  • pentru artiști
  • pentru elevi

Cele pentru elevi includ o paletă mai restrânsă de culori, începând cu alb, galben, portocaliu, roșu, cărămiziu, verde închis, albastru, violet, maro și negru. Dar în cazul nostru, prietenul pentru care pregătim surpriza nu este elev, ci este un profesionist, tocmai de aceea o să cumpărăm un set de culori acrilice pentru profesioniști.

 

Diferențele dintre culorile acrilice?

Diferențele dintre culorile pentru profesioniști și cele pentru studenți sunt:

    • folosirea a unul sau cel mult doi pigmenți pentru realizarea unei culori, în așa fel încât prin amestecul culorilor să rezulte nuanțe curate;
    • concentrația mare de pigmeni;
    • folosirea unor pigmenți rari și mai scumpi cum ar fi: cadmiu și cobalt.