Ce trebuie să știi înainte de folosirea culorilor de ulei

Cand ai nevoie de culori de ulei?

Atunci cand adori să pictezi, cand din creier visele iți curg direct pe panză, trebuie să știi totul despre mediul in care intri, despre metode și tehnici, despre reguli și creativitate, despre unelte, instrumente și degetele tale. Mulți pictori folosesc cu maxim de rezultate culorile de ulei. Totul stă in alegerea unor unelte, instrumente potrivite pentru pictura pentru a fi sigur că imaginile din mintea ta se vor apropia de ceea ce vei obține, asta dacă ai talent, desigur.

 

Ce trebuie să știi despre culorile de ulei?

Pictura in ulei este o tehnică de pictură cu mai mulți pigmenți care sunt legați printr-un liant de ulei, care se usucă. De regulă se folosește ulei de in. Uleiul de in este fiert intr-o rășină de pin sau chiar in tămaie. Alte uleiuri care sunt utilizate ocazional includ uleiul de nucă, mac și șofrănel. Unele diferențe sunt vizibile in luciul picturii cu uleiul utilizat. Pictorii renumiți utilizează diferite uleiuri in aceeași pictură in funcție de pigmenți și creează lucrări extraordinare. Modul in care imbină culorile și traseaza cu pensula fiecare linie are o mare importanță in ceea ce face, dar in general folosirea unor materiale bune, de calitate asigura obținerea unor rezultate bune, frumoase.

 

Cum se aplică, culorile de ulei?

Vopseaua este aplicată cu ajutorul unei pensule in cele mai multe cazuri. in alte cazuri se folosesc și alte instrumente cum ar fi cuțitul de pictură pentru aplicarea pe paleta sau se folosește chiar o carpă. Culorile de ulei răman umede pentru o perioadă mai lungă de timp spre deosebire de alte tipuri de culori și prin acest lucru vor permite artistului să modifice culoarea, forma figurii sau textura in sine a picturii.

Uneori, pictorul elimină un intreg strat de culoare deoarece s-a format o greșeală și aplică unul nou. Această operație se poate realiza cu ajutorul unei carpe imbibate in puțină terebentină doar cat vopseaua este umedă. Vopselurile in ulei se usucă prin oxidare, nu prin evaporare ca alte culori, iar uscarea la suprafață are loc de obicei in două săptămani, cel mai bine. Pictura terminată este destul de uscată pentru a fi vernisată după o perioadă cuprinsă intre șase luni și un an (de obicei).